• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, “KURBAN ALIRKEN HALKIMIZ PAZARLARI TERCİH ETMELİ”


 

Kurban Bayramı öncesinde, memurların maaşlarının erken ödenmesinin piyasaları hareketlendireceğini, esnafı sevindireceğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bayram alışverişlerinde küçük esnafların unutulmamasını istedi.

Ekonomik kriz nedeniyle piyasalarda oldukça büyük boyutlarda bir daralma olduğunu kaydeden TESK Genel Başkanı Palandöken, “Halkın geliri ile gideri örtüşmüyor. Onun için alım gücü mutlaka artırılmalıdır. Erken yapılan maaş ödemesini piyasalar çok olumlu karşılamıştır. Ancak diğer maaş ödemesi 15 Ocak’ta olacağından 45 gün gibi uzun bir ara olacaktır. Bu süre içerisinde emeklimizin, memurumuzun mağdur olmaması için bir defaya mahsus ikramiye gibi ek bir ödeme yapılması sağlanmalıdır” dedi. 

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Erken ödenen maaşlar ile kurbanlık alımlarında, çarşı ve pazarda alış veriş hareketliliği bekliyoruz. Vatandaşlarımız alışveriş yaparken cebindeki paraya göre nakit harcamaya gayret ederlerse hem esnaf hem de vatandaşımız kazanır. Halkımız şehrin belirlenen yerlerinde denetim altında kurulan kurbanlık pazarlarını tercih etmelidir.  Halkımız kurban pazarlarından, mahalle esnafından alışveriş yapmaya özen göstermelidir. Çünkü, daralan piyasaların biraz olsun nefes alması buna bağlıdır. Halkımız, kredi kartlarına çok fazla yüklenip, ödeme gücünün üzerinde harcama yapmamalıdır.” diye konuştu.