• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, “İŞÇİ, MEMUR VE EMEKLİLERE YAPILACAK ZAM PİYASALARI OLUMLU ETKİLER”


 Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle işten çıkarmaların yoğunlaştığını ve Kurban Bayramı öncesi evlerde huzurun kaçtığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “En önemlisi 1 Ocak 2009 tarihinden geçerli olmak üzere belirlenecek asgari ücret zammı işçilerimizi rahatlatacak bir oranda olmalıdır. Çünkü, işçi memur ve emeklilere yapılacak zam piyasaları olumlu etkileyecektir” dedi.  

            “ASGARİ ÜCRETLİ UNUTULMAMALI”

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yeni asgari ücreti belirlemek için çalışmalarına başlaması üzerine yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “1 Ocak 2009’dan geçerli olacak yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında, artış oranı hesaplanırken mutlaka temel gıda ve elektrik, doğalgaz gibi temel giderlerdeki artış göz önünde bulundurulmalıdır. İşçi kesimini rahatlatacak ve nefes aldıracak bir oranın tespit edilmesi, piyasaların da canlanması için çok önemlidir” diye konuştu.

“TEMEL GIDAYA YAPILAN ZAMLAR UNUTULMAMALI”

Küçük esnaf ve sanatkarın baş müşterilerinin işçi, memur ve emekliler olduğunu belirten Palandöken, “ Bizim en önemli müşterimiz işçi, memur ve emeklilerimizdir. Sabit ve dar gelirli bu kesime yapılacak zam tamamiyle piyasalara yansır. Dolayısıyla piyasaların canlanmasında da büyük etkisi olacaktır. Zam oranı belirlenirken temel gıda harcamalarında son zamanlarda meydana gelen artışların dikkate alınması çok önemlidir. Eğer asgari ücret üzerindeki sigorta prim yükünün daha da azaltılması söz konusu olursa bu hem işçimizi hem de esnafımızı rahatlatacaktır” şeklinde konuştu.

“BAYRAM ZEHİR OLMASIN” 

Kriz bahane edilerek gerçekleştirilen işçi çıkarmalarına da değinen Bendevi Palandöken, “Kimse krizi bahane ederek işçi çıkarmaya kalkmasın. İşverene getirilen yüzde beşlik işveren payı indirimi ile sıfır faizli cansuyu kredileri istihdamın korunup geliştirilmesi için Hükümetce alınan kararlardır. Bayram önü işten çıkarmalar durdurulmalıdır. Kimsenin insanlara bayramı zehir etmeye hakkı yok” dedi.