• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, “ESNAF VE SANATKARLARIMIZIN BAĞ-KUR PRİMLERİNİN KREDİ KARTI İLE ÖDENEBİLMESİ İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILMALI


  Esnaf ve Sanatkarların Bağ-Kur ve SSK borçlarını kredi kartı ile ödeyebilmeleri için Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığına müracaatta bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkarlarımızın sosyal güvenlik (Bağ-Kur) primlerinin kredi kartı ile de ödenebilmesi konusunda Sosyal Güvenlik Kurumunca gerekli çalışmaların başlatılmasını istiyoruz” dedi.

            Konuyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bir yazı ile başvuruda bulunan Palandöken, sözkonusu talep yazısında şu görüşlere yer verdi, “Kredi kartı kullanımının son yıllarda ekonominin hemen hemen her alanını kapsayacak şekilde yaygınlaşması, kamu kuruluşlarımızı da harekete geçirmiş, başta Maliye Bakanlığımız olmak üzere devletin her kesimi vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüklerin kredi kartı ile tahsili için gerekli önlemleri uygulamaya koymaya başlamışlardır. Kamusal mali yükümlülüklerin kredi kartı ile ödenme imkanının getirilmesinin piyasalarda sağlayacağı hareket ve çeşitlilik kadar, kolaylık da oluşturacağı ortadadır. Özellikle esnaf ve sanatkarlarımızın bu konuda dile getirdiği yakınmalar son zamanlarda artmıştır.

Nitekim bir kısım esnafımız, kendi mal ve hizmetlerini kredi kartı ile satarken, mali yükümlülüklerini kredi kartı ile neden yerine getiremediklerini dile getirmeye başlamışlardır ve motorlu taşıt vergisinin kredi kartı ile ödenme imkanını örnek göstererek esnaf ve sanatkarlarımızca sıkça dile getirilen bu son derece haklı ve makul talebin yerine getirilebilmesi için sosyal güvenlik kurumunca gerekli çalışmaların yapılması kuşkusuz yararlı olacaktır. Piyasalarda giderek yaygınlaşmakta olan modern ödeme araçlarının kamu kesiminde de kullanılmaya başlanması, çağdaş devlet anlayışının da doğal bir gereğidir. Esnaf ve sanatkarlarımızın sosyal güvenlik (Bağ-Kur) primlerinin kredi kartı ile de ödenebilmesi konusunda Sosyal Güvenlik Kurumunca gerekli çalışmaların başlatılmasını tüm esnafımız adını istiyoruz”.