• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, “TİCARİ ARAÇLARDA ÖTV VE KDV BİR DEFALIĞINA SIFIRLANMALI”


 Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından gündeme getirilen ÖTV indiriminin krizden çıkmak için iyi bir fırsat olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kürsel krizden kurtarmak için bazı tedbirler zaman kaybedilmeden alınmalıdır. Maliye Bakanımız tarafından gündeme getirilen ÖTV indirimini destekliyoruz. Ancak, bu uygulamayı gerçekleştirirken yıllardır bu kanunu bekleyen ticari araç sahiplerinden bir defaya mahsus olarak KDV ve ÖTV alınmamalıdır. Bu yasa ile yan sanayi de gelişmiş olacak ve işçi çıkarmalarının önüne gecilecek” dedi.   

               Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın önemli bir konuya parmak bastığını belirten Türkiye Esnaf ve sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Maliye Bakanımız Kemal Unakıtan tarafından gündeme getirilen ÖTV indirimi bu kriz ortamında çok önemlidir. Ancak, ticari araçlarda ÖTV ve KDV bir defaya mahsus sıfırlanmalıdır. Hem krizden ülkemizin en az şekilde etkilenmesi hem de yaşanacak işçi çıkarmalarının önüne geçmek açısından KDV ve ÖTV’nin bir defaya mahsus sıfırlanması çok önemlidir” diye konuştu.  

120 BİN TAKSİ YENİLENMEYİ BEKLİYOR

Ülke genelinde 120 bin ticari taksinin yenilenmeyi beklediğini de kaydeden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “120 bin sadece ticari taksi ülke genelinde yenilenmeyi bekliyor. AB’ye girmek isteyen ülkemizde müşteriye konforlu hizmet verilmesi taksiyi kullanan şoförün de çalışma hırsını artıracaktır. Ayrıca, taksi, dolmuş, kamyon ve kamyonet gibi ticari araçlarını yeniletmek isteyen şoför esnafına da bankalar tarafından düşük faizli ve uzun vadeli kredi temini sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.           

               “KDV VE ÖTE’NİN İNDİRİLMESİNDE ISRARLIYIZ”

               Şehir içi  ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı sektöründe ve şehirler arası eşya ve yük taşıması konusunda kamu hizmeti ifa eden 120 bin civarındaki taksi ile yine yüz binlerce kamyon, kamyonet ve dolmuşun ekonomik ömürlerinin sınırında olduğunu, KDV ve ÖTV indiriminde ısrarlı olduklarını anlatan Palandöken, “Üyelerimizi teşvik etmek ve uygar ülkelerdeki gibi temiz, rahat ve güvenli işletmecilik yapılmasını sağlamak amacıyla süratle uygulamaya koymayı düşündüğümüz projemize esnafımızın ilgisini artırabilmek için araçların maliyetini artıran KDV ve ÖTV oranlarının acilen bir defaya mahsus Maliye Bakanlığı tarafından sıfırlanması veya sembolik hale getirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.