• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, “TATİL DÖNÜŞLERİNİZİ HÜZÜNLÜ BİTİRMEYİN”


 

Ramazan Bayramının ilk 7 gününde meydana gelen kazalarda 96 kişinin öldüğünü 532 kişinin yaralandığına dikkat çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Cumartesi ve Pazar günü bayram dönüşü başlayacak. Trafik oldukça yoğun olacak. Tüm sürücülerimizin trafik kurallarına ve işaretlerine uymaları yararlarına olacaktır” dedi.  

            ANKARA - Ramazan Bayramının ilk 7 gününde meydana gelen kazalarda 96 kişinin öldüğünü 532 kişinin yaralandığına dikkat çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Cumartesi ve Pazar günü bayram dönüşü başlayacak. Trafik oldukça yoğun olacak. Tüm sürücülerimizin trafik kurallarına ve işaretlerine uymaları yararlarına olacaktır” dedi.

            Bayramın ilk 7 gününde 96 kişinin hayatını kaybettiğine dikkati çeken Palandöken, tüm uyarılara rağmen kazaların önüne geçilemediğini söyledi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi palandöken, “Kazalara artık dur demenin zamanı geldi. Cumartesi ve Pazar günü bayram dönüşleri yoğunluk kazanacağından yollarda denetimler artırılmalı. Alınan tedbirlere tüm sürücüler harfiyen uymalı. Uyarılarımız dikkate alınmadığı için kazalar her geçen gün artış göstermektedir” diye konuştu.

            TESK’e bağlı Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun sürekli olarak sürücüleri ve yetkilileri trafik kazaları konusunda uyardıklarını, hatta bütün televizyonlara trafik kazaları konusunda uyarıcı filmler yaptıklarını ancak, bu filmlerin gece geç saatlerde yayınlandığına dikkat çeken Bendevi Palandöken, “Hazırlattırılan filmler Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından bütün televizyonlara gönderilen trafik eğitim filmlerimiz gece geç saatlerde yayınlanıyor. Bu nedenle etkisini kaybediyor. Yazılı ve görsel basın yoluyla sürekli olarak hem sürücülerimizi, hem de yetkilileri gerekli tedbirlerin alınması konusunda uyarıyoruz. Ancak, ne sürücüler ne de yetkililer gerekli uyarılarımıza rağmen istenilen tedbirleri yeterli ölçüde alıyorlar” şeklinde konuştu.