• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, “YARGI VE TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ KARARLARINA RAĞMEN BANKALAR BİLDİĞİNİ OKUYOR”


 Kredi kartları ile ilgili olarak bankaların şikayet edildiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Tüketici Hakem Heyetlerinin ve yargının kararlarına rağmen bankalar kredi kart ücreti almakta ısrar ediyorlar. Vatandaşlarımız kart ücretlerine mutlaka itiraz etmeliler. İtirazlarının ilgili bankalar tarafından kabul edilmemesi halinde Kaymakamlıklardaki Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne başvurarak haklarını sonuna kadar aramalılar.” dedi.

   “KART SAYISI 10 YILDA YÜZDE 800 ARTTI”

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bankalara yapılan 1 milyon 825  bin şikayetin yüzde 72’si banka kartları ve kredi kartları hakkında. Kredi kartları şikayetlerinin yarıdan fazlası da ücret ve komisyonlara itiraz şeklinde yapılmış. Şu an 25 ile 45 YTL arasında alınan kart ücretleri az gibi görünse de bankalar için ciddi gelir kapısı olmuş. Kart sayısı 10 yıl içinde yüzde 800 artarak, ülke genelinde 41 milyonu geçmiştir. Basit bir hesapla bankalara sadece kart ücreti olarak yılda 1 ila 1,5 milyar YTL aktarıyoruz” diye konuştu.


“DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR EDİLİYOR”


Palandöken, “Artık bu çağda bankalarla çalışmamak mümkün değil. Ama bankaların da bunu istismar etmemesi gerekiyor. Hesap işletim ücreti de insanımızı mağdur etmeye devam ediyor. Bankaların ortalama yıllık 40 YTL den başlayan hesap işletim ücretlerini almamak için insanları otomatik fatura ödemelerini hesaplarına bağlamaya başladılar. Ama hala küçük hesap sahiplerinden bu konuda şikayetler durmuyor. Bankalar bu ücreti kaldırsınlar yada belli bir limitin altını muaf tutsunlar. Fakat şu anda uygulanan muafiyet limiti bazı bankalarda tam tersi uygulanarak hesabında binlerce lira parası olandan alınmıyor. Yıllık 40 YTL’yi bulan bu ücretlerden dar gelirli vatandaşımız son derece mağdur oluyor” şeklinde konuştu.