• E-Posta
  • Yazdır

SİGARA ÜRETİCİLERİNİ UYARAN PALANDÖKEN; “SİGARADAKİ KAR MARJLARINI ARTIRIN”


 

Yerel ve ulusal marketlerin perakendecilik sektöründe çok büyük paylara ulaştığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bakkal ve bayi esnafımız adeta süt, ekmek, yoğurt ve tekel ürünlerinin satışına mahkum olmuşlardır. Sigara üreticisi firmalar acilen esnafımızın kar marjlarını artırmalılar dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kendi istihdamını sağlayan, devlete yük olmadan ailesinin geçimini sağlayan esnaf grubunun çok düşük kar marjları ile tekel ürünlerini sattığını söyledi.

Palandöken, “Sigara yasaklarına rağmen, Pazar paylarını giderek yükselten ve içici sayıları sürekli artan sigara üreticileri, yüksek karlılıkları nedeniyle birçok dolaylı vergileri dahi, kendileri üstlenerek zamdan kaçınırlarken, küçük esnafımızın kar marjlarını hala yükseltmemektedirler. Sigara üreticisi firmaların, esnafımızın kar marjlarını en kısa sürede arttırmalarını, bakkal ve bayi esnafımıza yardımcı olmalarını bekliyoruz diye konuştu.