• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, “HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN”


 

Bazı büyük bankaların taksiciliğe soyunmasının çok yanlış olduğunu ve herkesin kendi işini yapması gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Herkesin gözü taksicinin kazancında. Bankalar, taksici esnafına can suyu kredisi verip kurtaracaklarına taksici esnafını yok etmek için çırpınıyorlar. Acilen korsan taksicilik yapan bu bankaların durdurulması için yetkilileri göreve çağırıyorum” dedi.  

            ANKARA - Bazı büyük bankaların taksiciliğe soyunmasının çok yanlış olduğunu ve herkesin kendi işini yapması gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Herkesin gözü taksicinin kazancında. Bankalar, taksici esnafına can suyu kredisi verip kurtaracaklarına taksici esnafını yok etmek için çırpınıyorlar. Acilen korsan taksicilik yapan bu bankaların durdurulması için yetkilileri göreve çağırıyorum” dedi.

            Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekonomik kriz, akaryakıt zamları, can güvenliği derken taksicilerin önüne beklemedikleri bir engel daha çıktığını ifade ederek, “Büyük bankalar bir süre önce yeni bir uygulamaya daha imza attılar. Bankalar müşterilerine özel indirimlerle ve VIP araçlarla ulaşım hizmeti vermeye başladı. Bu uygulama taksici esnafına darbe vurmaktan başka bir şey değildir”  diye konuştu.

            BANKALAR KORSAN TAKSİCİLİK YAPIYOR

            Bankaların müşterilerine mail göndererek taksicilik hizmeti verdiklerini de açıklamasında anlatan Palandöken, “Seyahatlerinize bir adım önde başlamak ister misiniz? sorusu soruluyor. Mailin içeriğinde ilk dikkati çeken ise taksilere oranla yüzde 50 avantajlı ulaşımınızı sağlayın ibaresi oluyor. Özel bankaların müşterilerine sunduğu VIP hizmet bu şekilde yürüyor. Oysa bankaların özel hizmet adı altında yaptıkları bu uygulama korsan taksicilikten başka bir şey değildir.  Bu bankalar ki araç alımlarında taksici esnafına kredi verip sırtından para kazanıyorlar. Şimdi de taksicinin sırtından kazandığı para ile taksicinin karşısına yasal olmayan bir şekilde araç filosu kuruyorlar. Böylece taksici esnafının kazanması gereken parayı cebinden çalıyorlar. Tüm üyelerimizi bu şekilde çalışan bankalara karşı duyarlı olmaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.

            ESNAFIMIZIN EKMEĞİ ELİNDEN ALINIYOR

            Ülke genelinde bulunan yaklaşık 120 bin taksici esnafının ekmeğinin elinden alınmaya çalışıldığına dikkat çeken TESK Genel Başkanı, “Ülke genelinde 120 bin taksici esnafımız bu anlamsız uygulama karşısında mağdur edildi. Biz ekonomik krizden, akaryakıt zamlarından, enflasyondan korkarken karşımıza bankalar çıktı. Yaptıkları iş de yürüttükleri kampanya da yasal değildir. Bankalar haksız rekabet oluşturuyorlar. Biz kendi işimizi yapıyoruz onlarda kendi işlerini yapsınlar. Bu arada BDDK’yı konuyu araştırarak gerekli soruşturmayı yapmaya çağırıyorum” dedi.