• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, “AKARYAKIT DESTEĞİNDEN KAMYONCU VE TAKSİCİ ESNAFIMIZ DA YARARLANDIRILMALI”


 Kamyoncu esnafının her gün geriye gittiğini, Bağ-Kur, SSK ve vergilerini ödemekte zorluk çektiği için borcunu ödeyemeyen esnafa icra gittiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Nakliyeci esnafımız şuan adeta oksijen çadırında. Acilen bu kesimimize bir iyileştirme yapılmalıdır. Hava ve deniz yolunu kullanarak yük ve yolcu  taşıyanlara yapılan indirimli akaryakıt imkanından kamyoncu esnafımız da yararlandırılmalıdır. En önemlisi, en son 30 Temmuz’da ödenmesi gereken geçici vergi borçlarını ödeyemeyen esnafımıza gönderilen icraların Maliye Bakanlığı tarafından ivedilikle geri alınmasını istiyoruz” dedi.  

ANKARA - Kamyoncu esnafının her gün geriye gittiğini, Bağ-Kur, SSK ve vergilerini ödemekte zorluk çektiği için borcunu ödeyemeyen esnafa icra gittiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Nakliyeci esnafımız şuan adeta oksijen çadırında. Acilen bu kesimimize bir iyileştirme yapılmalıdır. Hava ve deniz nakil araçlarıyla yük ve yolcu taşıyanlara yapılan indirimli akaryakıt imkanından kamyoncu esnafımız da yararlandırılmalıdır. En önemlisi, en son 30 Temmuz’da ödenmesi gereken geçici vergi borçlarını ödeyemeyen esnafımıza gönderilen icraların Maliye Bakanlığı tarafından ivedilikle geri alınmasını istiyoruz” dedi.

Türkiye’de akaryakıttaki vergi ve harç oranının yüzde 59.7’yle rekor kırdığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkemizde 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı vergilerle birlikte 1.91 Euro’yu bularak, 27 AB ülkesini geride bıraktı. Bu yüksek vergiler hem rekabet için önemli bir tahribat yapıyor hemde piyasa yapısını bozuyor ve kaçak akaryakıtı teşvik ediyor” diye konuştu.

KAMYONLAR TAKOZ’DA

Kamyoncu esnafının çok zor günler geçirdiğini anlatan TESK Genel Başkanı Bendevi palandöken, “Kamyoncu ve nakliyeci esnafı son çırpınışlarını yaşıyor. Ülkemizde bulunan yaklaşık 750 bin kamyonun üçte ikisi takoza çekilmiş durumda. Çalışan üçte birlik kesimin çoğu ise yanmış yağ kullanarak tekerlerini döndürmeye çalışıyorlar. Acilen hükümetimiz bu kesimimize bir iyileştirme yapmalı, hava ve deniz  nakil araçlarıyla yük ve yolcu taşıyanlara yönelik akaryakıt desteğinden nakliyeci esnafımız da mutlaka yararlandırılmalıdır” şeklinde konuştu.

İCRALAR DURDURULMALI

Sayın Başbakan, esnafın durumunun iyileştirilmesi için çalışmaların hızlandırılmasını isterken Maliye Bakanlığı’nın, Başbakan’ın esnaf için yürürlüğe konulacak acil eylem planına uygun olmayan bir yaklaşımla esnaf ve sanatkarları icraya verdiğini anlatan Palandöken, “30 Temmuz tarihinde ödemesi gereken Geçici vergisini ödeyemeyen esnafımız şuan icraya verilmiş durumda. Daha süre bitiminin üzerinden 20 gün bile geçmeden icraya verilen esnafımız şuan ne yapacağını şaşırmış vaziyette. Kimse borcunu inkar etmiyor. Ancak ülkedeki ekonomik şartlar ve yaşanan son siyasi gelişmeler ortada. Daha bu şartlar iyileşmeden insanları icraya verip yeni bir kaos oluşturmanın anlamı yoktur. Maliye Bakanımızın vereceği direktiflerle bu icraların durdurulmasını bekliyoruz” dedi.