• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, KARADENİZ’DE


 İl İl Türkiye’yi gezen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kars-Ardahan, Edirne, Tekirdağ ve Yalova’dan sonra şimdi de sırasıyla Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Giresun ve Ordu illerini gezi programına aldı. Gittiği her ilde esnaf ve sanatkarlar tarafından ilgi ile karşılanan Palandöken, 22-23 Ağustos tarihlerinde 5 ili kapsayan Karadeniz gezisinde esnaf ve sanatkarların sorunlarını dinleyerek, gezi sonrası Trabzon’da yapacağı basın toplantısıyla esnaf ve sanatkarların sorunları hakkında değerlendirmelerde bulunacak.

 TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını tespit etmek için uzman ekibimizle birlikte İl İl Türkiye’yi dolaşarak, sorunları masaya yatırıyoruz. Kars-Ardahan illerinden başlayıp daha sonra Tekirdağ, Edirne ve Yalova illerinde devam ettiğimiz gezi programımıza, bu hafta Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Giresun ve Ordu illerini dahil ettik. Yine bu gezimizde üyelerimize ekonomideki son gelişmeler ile ilgili bilgiler verip, sorunları masaya yatırıp çözüm yollarını tartışacağız” dedi.

            Son iki haftada Türkiye’nin farklı iki ucunda bulunan İlleri sırayla gezdiğini ve buralarda esnaf sanatkarlarla birebir görüşmeler yaptığını anlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, her ilin farklı sorunu ve özelliği bulunduğunu söyledi.

            ROTA KARADENİZ

Karadeniz illerine yapacağı gezi öncesi yazılı bir açıklamada bulunan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Göreve geldiğim günden bugüne kadar bir çok İl’e çeşitli nedenlerle gittim. Ancak, son zamanda oda ve birlik başkanlarımızdan gelen yoğun istek üzerine sorunları ve çözüm yollarını yerinde görüp incelemek için uzman ekibimizle birlikte iki hafta önce başladığımız İl İl Türkiye gezi kapsamında bu hafta Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Giresun ve Ordu illerine gideceğim. Bu gezilerimizde de diğer illerde olduğu gibi esnaf ve sanatkarlarımızla birebir görüşüp sorunları hakkında bilgiler alacağım. Daha sonra da illerde oda, birlik başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle ortak toplantılar yapıp sorunlara nasıl çözüm bulunabileceğini tartışacağız” diye konuştu. .

81 İLİN SORUNU TBMM’YE TAŞINACAK

           Gezi programının aksamaması için Ramazan ayı içerisinde de illere gidileceğini kaydeden Palandöken, “Esnaf ve sanatkarlarımız sahipsiz olmadıklarını bilmeli. Yaptığım bu gezilerde sorunların hemen hemen aynı olduğunu tespit ettim. Ancak, esnafımız bu gezilerin sık yapılmasını ve sorunların yerinde tespit edilmesini arzu ediyor. Biz de TESK olarak bu gezilerimize ara vermeden devam edeceğiz. Bir gittiğimiz yere gerekirse bir daha gideceğiz. Önemli olan sorunları çözerek esnafımıza faydalı olabilmektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Ekim ayında açılmasıyla birlikte 81 ilin sorunlarına ilişkin oluşturacağımız dosyayı TBMM’ye sunacağız. Sorunlarımızın biran önce çözümü için ısrarcı ve takipçi olacağız” şeklinde konuştu.