• E-Posta
  • Yazdır

ESNAF SORUNLARI YERİNDE TESPİT EDİLECEK.


 İl il Türkiye’yi gezerek esnaf ve sanatkarların sorunlarını yerinde tespit edeceğini ve son gelişmeleri değerlendireceğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını tespit etmek için uzman ve teknik ekibimizle birlikte il il Türkiye’yi gezip, sorunları masaya yatırıp, son gelişmeler hakkında değerlendirmeler yapacağız” dedi.

            Geçen hafta içerisinde Kars ve Ardahan illerine gittiğini ve her ilin farklı sorunları bulunduğunu yaptığı yazılı açıklama ile anlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Göreve geldiğim günden bugüne kadar bir çok ile çeşitli nedenlerle gittim. Ancak, son zamanda oda ve birlik başkanlarımızdan gelen yoğun istek üzerine sorunları ve çözüm yollarını yerinde görüp incelemek için uzman ve teknik ekibimizle birlikte il il Türkiye genelinde bir gezi yapacağız. Bu gezilerimizde her ilin başkanlar kurulu ile ayrı ayrı toplantılar yapıp, esnaf ve sanatkar arkadaşlarımızı da iş yerlerinde ziyaret ederek sorunlarını dinleyeceğiz” diye konuştu.

TEŞKİLATLARA VE ESNAFA YERİNDE ZİYARET

            İlk geziye Cuma günü Tekirdağ ilinden başlayacaklarını da kaydeden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Cuma günü ilk gezimize Tekirdağ ilinden başlayarak, sırasıyla Edirne ve Yalova illerine gideceğiz. Bu illerimizde ayrı ayrı Başkanlar Kurulunu toplayıp, sorunları ve çözüm yollarını tartışacağız. Bu gezilerimiz Ramazan ayı içerisinde daha da yoğunluk kazanacak. Teşkilatlarımız  ve esnafımızla yerinde yapacağımız görüşmeler sonrasında  tespit edilen sorunları ve çözüm önerilerini daha sonra Ankara’da değerlendirip, hükümet yetkililerine ileterek en kısa zamanda sorunları çözme yoluna gideceğiz” şeklinde konuştu.