• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN: "BİR FİDANDA ESNAFTAN"


 

Antalya’nın Manavgat ve Serik ilçelerinde meydana gelen yaklaşık 4-5 bin hektarlık bir orman alanının tamamen yanmasının ardından TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Her Esnaftan Bir Fidan ” kampanyası başlattıklarını açıkladı.

Beş günde beş ayrı noktada meydana gelen ve Türkiye’nin en büyük yangınları arasına giren Antalya’nın Manavgat ve Serik ilçelerine bağlı Sağırin, Çardak, Taşağıl ile Karabük ve Akbaş köylerini etkileyen yangından büyük üzüntü duyduklarını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “El birliği ile yanan ormanlarımızı yeniden kazanmalıyız. Üyelerimiz ve vatandaşlarımız geleceğimizi düşünüp fidan dikme kampanyamıza katılarak, tüm insanlığa ve dünyaya faydalı ve son derece önemli bir iş için el ele girişimde bulunalım” dedi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yanan bölgeleri yeniden ağaçlandırmak için Türkiye genelinde “Her Esnaftan Bir Fidan” kampanyası başlattıklarını açıkladı. Tüm esnaf ve sanatkarların kampanyaya katılmalarını isteyen Palandöken, “Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu olarak Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile yapılan işbirliği sonucu Halk Bankası Antalya Merkez Şubesinde 16000156 numaralı bir hesap açtık. Bu hesaba tüm esnaf ve sanatkarlarımızın katkı yapmasını bekliyoruz. Çünkü, orman nefes almaktır, hayattır, milli servettir. Ülkemizin ormanıyla, deniziyle, iklimiyle ve tüm doğası ile en önemli turizm bölgesi olan, ekonomimize büyük katkılar sağlayan Antalya bölgesine yapılacak olan bu destekler boşa gitmeyecek yeşil ve güzel bir orman olarak geri dönecektir.” diye konuştu.