• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, “MERKEZ BANKASI VE DİĞER BANKALARIN İSTANBUL’A TAŞINMASI İZAH EDİLEMEZ”


 Merkez Bankası, Vakıf Bank ve BDDK’nın İstanbul’a taşınmasının haklılığının izah edilmesinin zor olduğunu ve yanlış bir karar olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “ Bu kurumlar devletin önemli kuruluşları Cumhuriyetin ve Ankara’nın simgesi, olmazsa olmazlarıdır” dedi.

            Merkez Bankası, Vakıflar Bankası ve BDDK’nın Ankara’dan İstanbul’a taşınmak istenmesine bir anlam veremediğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu kurumlar Ankara’nın simgesi ve olmazsa olmazlarıdır” diye konuştu.

            Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu kurumlar devletin önemli kuruluşları ve Başkent Ankara’nın önemli simgeleridir. Bunlar Ankara’dan gittiği zaman önemli bir eksiklik yaşanacak. Bu kurumlar çok özelliği olan sadece para yatırıp çekilen yerler değildir. Ankara’nın olmazsa olmazlarındandır. Böyle bir şeyin gündeme gelmesine bir anlam veremiyorum. Ama ne düşünülürse düşünülsün olmaması gereken bir gelişmedir. Bunun haklılığının izah edilmesi çok zor” şeklinde konuştu.

            Bankaların İstanbul’a taşınması ile ekonomik açıdan zafiyetin Ankara tarafından kaldırılamayacağını belirten TESK Genel Başkanı Palandöken, “Bir yandan İstanbul’un nüfusunun daha fazla artması istenmezken bu karar İstanbul’un nüfus artış hızını pompalayacaktır. Merkez Bankası idari ve mali açıdan olduğu gibi para politikaları açısından da bağımsız olmalı ve İstanbul’a taşınma kararını da  kendisi vermelidir. Diğer kurumlarda aynı doğrultuda kararlarını verebilmelidir” dedi.