• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN, “YAPILACAK ZAM, İŞÇİ, MEMUR VE EMEKLİYİ ENFLASYONDAN KORUMALI”


 

Ülkenin gerçek gündeminin ekonomi olması gerektiğini, siyasi çekişmelerin insanımızın işini ve aşını büyütmediğini anlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkar kepenk kapatıyor. Küçük esnafın veresiye defteri kabarmış olduğundan esnaf ve sanatkarlarımız bankalara teslim olmuş durumda. Önümüzdeki ay işçi, memur ve emekliye yapılacak ücret zammı, enflasyonun üzerinde olmalı. Ekonomi beklemeye gelmez” dedi.  

ANKARA – Ülkenin gerçek gündeminin ekonomi olması gerektiğini, siyasi çekişmelerin insanımızın işini ve aşını büyütmediğini anlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkar kepenk kapatıyor. Küçük esnafın veresiye defteri kabarmış olduğundan esnaf ve sanatkarlarımız bankalara teslim olmuş durumda. Önümüzdeki ay işçi, memur ve emekliye yapılacak ücret zammı enflasyonun üzerinde olmalı. Ekonomi beklemeye gelmez.” dedi.  

MAAŞLAR ARTIRILMALI

Vatandaşların bankalara borç miktarının son 4 yılda 7 kat artarken, harcayabileceği gelirinin ise sadece iki kat arttığına dikkati çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyon çift haneye çıktı. Halkımızın geliri ile gideri arasındaki makas daha da açılıyor. Bu ay zam ayı. Memur, emekli ve işçi ücretlerine zam ayı. Yapılacak zam, işçimizi, memurumuzu ve emeklimizi  enflasyondan koruyacak oranda olmalı. Ekonominin gerçeklerine göre maaşlar artırılarak piyasaya sıcak para girmesi sağlanmalı” diye konuştu.   

VERESİYE DEFTERLERİ KABARDI

-Kamyoncu esnafının mazot alamadığı için yanık yağ kullanmak zorunda kaldığını kaydeden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kamyoncu yanık yağ kullanarak günü kurtarmaya çalışıyor. Taksiler cadde ve bulvarlarda boş dolaşıyor, tuhafiyeci ve billuriye esnafı başta olmak üzere meslektaşlarımız genelde çok güç durumda. Kredi kartı borçluları ile protesto edilen çek-senet sayısında patlama yaşanıyor. Esnaf, bankalara teslim olmuş durumda. Maaşlar kredi kartı borçlarını kapatmak için bankaya gidiyor. Piyasaya sıcak para girmiyor. Esnafın veresiye defteri iyice kabardı. İşçi-memur-emekli ödeme yapamıyor. Esnafın dayanma gücü kalmadı. Enflasyon çift haneye çıktı. En önemlisi piyasadaki temel tüketim ve gıda maddelerindeki fiyat artışları, açıklanan enflasyonun da üzerine çıkarak, halkın harcama gücü daha da düşüyor. Vergilemede adalet ilkesinin gereği olarak önce esnafın birikmiş vergi borçlarının yeniden yapılandırılarak ertelenmesi ve taksitlendirilmesi gerekir” diye konuştu.