• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN: “2001’DEN SONRA ESNAF EN SIKINTILI GÜNLERİNİ YAŞIYOR”


 Piyasalardaki daralmanın esnaf ve sanatkarları son derece olumsuz etkilediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “2001 krizinden buyana esnaf ve sanatkarlarımız en sıkıntılı günlerini yaşamaktadır. Meslektaşlarımızın çoğu siftah etmeden akşamı bulmaktadırlar” dedi.  

ANKARA - Piyasalardaki daralmanın esnaf ve sanatkarları son derece olumsuz etkilediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “2001 krizinden buyana esnaf ve sanatkarlarımız en sıkıntılı günlerini yaşamaktadır. Meslektaşlarımızın çoğu siftah etmeden akşamı bulmaktadırlar” dedi.

Oluşturulan suni gündemlerle toplumda gerilimin arttırılmasının bu olumsuzlukları giderek büyüttüğünü söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada siyasetçilerin sağduyulu olmasını isteyerek, ülkede normalleşmenin sağlanması gerektiğini söyledi.  

Ülkemizde neyin nasıl yapılacağının Anayasa’da kurallara bağlandığını, Türkiye gibi seksen yıllık cumhuriyet yönetimine ve 60 yılı aşkın bir demokrasi geleneğine sahip ülkemizde her şeyin kurallarına göre yürümekte olduğunu ifade eden Palandöken, ilgililerin gerginlik yaratacak açıklama ve demeçlerden kaçınmaları gerektiğini ve ülkemizin normalleşmesi için başta siyasetçiler olmak üzere herkesin elinden geleni yapmasını istedi.  

Bu değerlendirmelerinin yalnızca siyasetçilerle sınırlı olmadığını, tüm yetkilileri ve toplum önderlerini kapsadığını söyleyen TESK Genel Başkanı Palandöken, “Tüm ilgili ve yetkililerin gerginlikleri artırıcı demeç ve açıklamalardan özenle kaçınmaları gerekmektedir. Piyasalardaki durgunluk başta esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere emeği ile geçinen tüm dar gelirli kesimleri olumsuz etkilemektedir. Hükümet yetkilileri de toplumsal gerginliği ve ekonomik istikrarı bozucu, toplumsal tansiyonu yükseltici açıklamalardan kaçınmalı ve piyasaların normalleşmesi için gereken önlemleri süratle almalıdır” diye konuştu.

Tüm ekonomik göstergelerin piyasalardaki durgunluğun had safhada olduğunu gösterdiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Palandöken, protesto edilen senetlerdeki artış ile Bağ-Kur ve SSK primleriyle, Devletin vergi alacaklarının giderek artmasının bunun en önemli kanıtları olduğunu belirtti. 

Yalnızca bu ekonomik verilerin değil esnaf ve sanatkarlarımızın yaşadığı sıkıntıların yaşamın bir gerçeği olduğunu anlatan Palandöken, Hükümetten yapay gündemlerle meşgul olmak yerine milletin gerçek gündemi olan “iş ve aş” sorunuyla ilgilenilmesini istedi.