• E-Posta
  • Yazdır

BAĞ-KUR VE SSK’DAKİ DÜZENLEMEYİ OLUMLU BULAN PALANDÖKEN, “PRİM AFFININ AMACINA ULAŞMASI İÇİN PEŞİN ÖDEME SÜRESİ 3 AY DEĞİL, 1 YILA YAYILMALI”


 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in prim borçlarıyla ilgili yeni düzenleme yapılmasına ilişkin açıklamalarını değerlendiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu yapılandırma 3 aya değil 1 yıllık süreye yayılmalıdır. Piyasaların durgun olduğu bir dönemde esnaf ve sanatkarın kısa bir sürede Bağ-kur ve SSK borçlarını ödeme imkanı yoktur” dedi.

             “DÜZENLEMEDE EKSİKLİKLER VAR”

            Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmayı olumlu karşıladıklarını belirterek “Bu çalışmanın bir çok ayağı eksik. Öncelikle faiz borcuna ilişkin dönem açıklanmalı. Hangi dönemleri kapsadığı belirtilmeli. Şuan piyasada yaprak kıpırdamamaktadır. Esnafın inim inim inlediği bir dönemde böyle bir affı olumlu karşılıyoruz. Ancak affın kapsamı geniş tutulmalı. 3 ay gibi kısa bir zamanda birikmiş borçların ödenmesi imkanı yoktur. 3 aylık süre 1 yıla çıkarılmalı” diye konuştu.

             “KRİZLERİ BİZ YARATMADIK

            Esnaf ve sanatkarların Bağ-Kur ve SSK primlerini ülkemizde yaşanan krizler nedeniyle ödeyemediklerinin altını çizen TESK Genel Başkanı Palandöken, “Yaşanan krizleri esnaf ve sanatkarlar olarak biz yaratmadık. Bilindiği gibi esnaf ve sanatkarlarımızı önce ekonomik krizler, şimdi ise siyasi krizler bu noktaya getirmiştir. SSK ve Bağ-kurlularla ilgili yapılacak olan prim affı çok iyi ele alınmalı. Bunun için piyasaların durumu dikkatten kaçırılmamalı ve piyasadaki durgunluğun önlenebilmesi için mevcut vergi borçları içinde Maliye Bakanlığı’nın bir düzenleme yapması gerekmektedir” şeklinde konuştu.