• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken "Merkez Bankası Ülkemizin Önemli Simgesidir."


 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının sermayesinin tamamının hazineye ait olduğunu, Hazine Bakanlığı ve hükümetin Ankara’da olduğunu yazılı bir açıklama belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Merkez Bankası idari ve mali açıdan olduğu gibi para politikaları açısından da bağımsız olmak zorundadır. Kararı kendisi vermelidir” diye konuştu.

Merkez Bankasının ayrılmaz bir parçası olan kağıt paraların, Devlet tahvillerinin ve diğer değerli kağıtların basıldığı banknot matbaasının Ankara’da olduğunu hatırlatan TESK Başkanı, “Halk Bankası ve Ziraat Bankasının özelleştirilmesi ve idare merkezlerinin de İstanbul’a nakledilmesine Merkez Bankası da eklenince ekonomik açıdan ortaya çıkacak zafiyeti Ankara kaldıramaz” şeklinde konuştu.

İstanbul’da sürekli artan nüfus nedeniyle sıkıntıların en yüksek seviyede olduğunu da hatırlatan Bendevi palandöken, “Bir yandan İstanbul’un nüfusunun daha fazla artması istenmezken, nüfus artışını pompalayacak dolayısıyla çevreden, trafiğe problemleri daha da artıracaktır. En önemlisi esnaf ve sanatkarlar olarak müşterilerimizi kaybetmek istemiyoruz” dedi