• E-Posta
  • Yazdır

Palandöken "Ticareti bizden öğrenenler, bizim kalitemizi sorgulayamaz"


 Bakkalların Büyük mağazalardan ve marketlerden pahalı olmadığını anlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Multi Turkmall’un Alman Yönetim Kurulu Başkanı Hans Otto Nagel’in alışveriş merkezlerini şehir dışına yaptıkları konusundaki yaklaşımını  olumlu bulduğunu, ancak bakkallardaki kalitenin berbat olduğu ifadesinin ise olsa olsa bir tercüme hatası olabileceğini belirterek, “Ticareti bizden öğrenenler, bizim kalitemizi sorgulayamaz” dedi.

“MARKETLER MESLEĞİ BİZDEN ÖĞRENDİ”

Bakkallık mesleğinin kitabının olmadığını Büyük Mağazaların ve alışveriş merkezlerin de bu işi bakkallardan öğrendiğini kaydeden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında şunları söyledi; “Bakkallarda fiyat yüksek değil, tersine düşük. Büyük marketlerdeki ucuz ürünler ya markasız, ya da kendi markalı ürünleridir. Tuzak ürünler araçılığıyla kamuoyuna sunulan bu ucuzluğunda gerçekte görüntüden ibaret olduğunu söyledik. Bu gerçekler görülür ise, büyük marketlerdeki fiyatların bakkallardan daha ucuz olmadığı anlaşılacaktır.”

“TERCÜME HATASI OLMALI”

Multi Turkmall’un Alman Yönetim Kurulu Başkanı Hans Otto Nagel’in açıklamalarında bakkallar için kullandığı ‘Berbat’ kelimesinin bir tercüme hatası olabileceğini anlatan Palandöken, “Ancak bakkalların komşu olarak kabul edilmesi ve alış veriş merkezlerinin bundan sonra şehir içinde yapılmayacağının ifade edilmesi sevindirici ve olumlu bir gelişmedir” diye konuştu.