• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN'den Yeni Yıl Uyarısı


 ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken Türkiye'de yeni yılda vatandaşların alkol konusunda dikkatli olmalarını isteyerek, "Vatandaşlarımız yeni yılda alkol sınırını aşmasınlar" uyarısında bulundu.

            Yeni yıl sebebiyle yaptığı yazılı açıklamada, Esnaf ve sanatkarlar için hayırlı bir alışveriş yılı dileğinde bulunan TESK Genel Başkanı Palandöken, " Vatandaşlarımızın önemle dikkat edeceği özel günlerde alkol sınırını aşmasınlar. TESK olarak yeni yılda 81 Esnaf ve sanatkarlar Odalar Birliği, 13 Federasyon ve 3 bin 160 odaya genelge yaparak tedbirlerimizi aldık. 24 saat açık olan tüm taksi duraklarımızda ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonuna ait odalarımıza bağlı taksi duraklarımızda taksi ihtiyaçları karşılanacaktır. Taksi duraklarının 24 saat telefonları ve bulundukları eğlence mekanları ile ilgili taksi çağırma olanakları var" dedi.

            SAHTE ALKOL ŞİŞELERİNE DİKKAT

Palandöken, son zamanlarda yeniden gündeme oturan sahte alkol şişelerine dikkat çekerek, " Bugünlerde en tehlikeli konu seyyar ve korsan satıcılar tarafından piyasaya sürülen şişeleri güzel ama insanları öldürebilecek içkilerdir. Bunlardan vatandaşlarımızın uzak durmalarını istiyoruz. İçki kullanan vatandaşlarımızın da mutlaka Tütün ve Tütün Mamülleri ve Alkollü İçecekler Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından onaylanmış olan TAPDK markalı ürünlerden ve yetkili satış noktalarından alınmalı. Albenisi güzel şişelere aldanıp nerde ne olduğu belli olmayan içecekler ile vatandaşlarımız sağlıklarını kötü duruma düşürmesinler” diye konuştu.

“2008’DE HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI ”

2008 Yılının esnaf ve sanatkarlar açısından olumlu bir yıl olacağına inandığını ifade eden TESK Genel Başkanı Palandöken, “2008 Yılının Esnaf ve sanatkarlarımız açısından olumlu bir yıl olmasını bekliyoruz. Ancak, bunun olumlu bir yıl olması için herkesin ve her kesimin elilini taşın altına koyması ve üzerine düşen görevi yapması gerekmektedir. 2007 yılında iki önemli seçim yaşanmıştır. Ekonomik düzelmede esnaf ve sanatkar istediği gibi pay alamadı. Ancak, 2008 yılının ülkemiz için olumlu bir yıl olacağını düşünmekteyim. Çünkü, makro ekonomiden mikro ekonomiye geciş süreci başladı. Bu sürecte esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı bir alışveriş yılı diliyorum” şeklinde konuştu.