• E-Posta
  • Yazdır

TESK’DEN TOPTAN'A Ziyaret


 Sözü edilen açıklamada; Hükümetin tüm toplum kesimlerini Anayasa konusunda bilgilendirmesi, Ekonomik ve Sosyal Konseyi süratle toplantıya çağırması gerektiği vurgulanarak, Anayasanın bir toplumsal sözleşme olduğu ve tüm toplumu ilgilendirdiği ifade edilmiş, farklı toplum kesimlerinin duyarlılıklarını dikkate alacak bir ortam oluşturularak yapılacak değişikliklerin toplumsal uzlaşı içinde gerçekleşmesinin sosyal dengelerin sağlanması açısından faydalı olacağı dile getirilmiştir.

Bu bağlamda; 08-09 Aralık 2007 tarihlerinde Ankara’da “Anayasa Platformu Ulusal Çalıştayı” toplanmış, bir Arama Konferansı biçiminde yeni Anayasada yer alması gereken ilkelerin belirlenmesi süreci başlatılmıştır.

Gerek 08/12/2007 tarihindeki Ulusal Çalıştay toplantısı öncesinde yapılan basın toplantısına, gerekse 12/12/2007 tarihinde yapılan geniş katılımlı toplantıya Genel Başkanımız Konfederasyonumuz adına katılım sağlamıştır. Ayrıca Arama Konferansına yeter sayıda uzman elemanla iştirak edilmiş, Anayasa Platformu Teknik Komitesinde de TESK Genel Sekreterlik düzeyinde temsil edilmiştir.

Anayasa Platformu Ulusal Çalıştayı Sonuç Raporu Özeti için tıklayınız.