• E-Posta
  • Yazdır

"TESK'den 50 bin bayrak"


Şırnak’ta kaybettiğimiz 13 şehidimizin açısı kapanmadan bu kez Hakkari’de hain saldırı sonucu 12 vatan evladı askerimizin şehit olmasından ve 8 askerimizin akibetinden haber alınamamısından çok derin üzüntü duyduklarını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, teröre karşı tek yürek ve tek vücut olunması gerektiğini belirterek tüm iş yerlerine ve evlere bayrak kampanyası başlattıklarını belirterek, Mehmetçik Vakfı için açılan Halk Bank bakanlıklar şubesinde açılan 16000053 nolu hesaba herkesin ve kesimin yardım yapmasını istedi.

Acımız ne kadar büyük olsa da kahraman güvenlik kuvvetlerimizin, milletimizin yüksek vatan sevgisinden aldığı güç ile bölücü terörün üstesinden mutlaka geleceğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Gün birlik ve beraberlik günüdür. Teröre karşı ortak tavır alınması şarttır. Bedeli ne olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Hükümetimizin alacağı her kararın arkasında olacağız. Olaylara soğukkanlı, metanetli ve yaklaşmamız gerekmektedir” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ BÖLMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK”

Son günlerde tırmanan terör eylemleri nedeni ile, gerektiğinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesi harekat yapabilmesi için Hükümete yetki veren tezkerenin TBMM’de görüşülerek 507 rekor oyla kabul edildiğini de hatırlatan Palandöken yazılı açıklamada şunları söyledi;

Bu tezkere ile; terörle mücadele konusunda TBMM Hükümete destek vermiştir. Bu destek Türk Milletinin müşterek tavrının parlamentodaki ortak sesidir. PKK terörüne karşı bu milli tavır tezkere ile sınırlı kalmamış, tüm yurtta yapılan gösterilerle de milletimizden tam destek bulmuştur. Bu destek doğrultusunda Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) olarak yaklaşmakta olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında başta Başkent Ankara olmak üzere tüm yurt genelinde ‘HER DÜKKANA VE EVLERE TÜRK BAYRAĞI’ kampanyası başlattık. Bu kampanyaya tüm ülke genelinde bulunan oda ve birliklerimiz katılmaktadır. Çünkü, terör örgütü ve onun gizli, dolaylı destekçisi olan iç ve dış odaklar tarafından Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğinin bilinmesini istiyoruz.  Bayrak kampanyamıza her kesimin katılmasını bekliyoruz.”