• E-Posta
  • Yazdır

TESK'den Mehmetçik Vakfına 200 bin YTL


Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kampanya çerçevesinde TESK’e bağlı 81 birlik, 13 federasyon ve 3 bin 400 Oda’ya genelge göndererek, Halkbank Bakanlıklar Şubesi nezdinde 16000053 nolu hesap açtırdıklarını, zaman içinde Federasyonlarımızın, Birliklerimizin ve Odalarımızın destekleriyle bu rakamın daha da artacağını ve hesapta toplanacak bağışların 1 Kasım itibariyle Mehmetçik Vakfı’na aktarılacağını açıkladı.

TESK’e bağlı bir çok ildeki Birlik ve Odalarda Şehit yakınlarına ve gazilere iş verildiğini de açıklayan Palandöken, “Konfederasyonumuza bağlı Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tesislerinden şehit yakınlarımız ve gazilerimiz ücretsiz olarak yararlanarak misafirimiz olmaları bizlere onur verecektir. Ayrıca, “TERÖRLE MÜCADELE KAHRAMANLARINA DESTEK KAMPANYASI” kapsamında şehit ve gazi yakınlarına verilen burs sayısını artırmak için de çalışıyoruz” dedi.

Ülkemizin dirliği, birliği ve beraberliğinin sağlanması için canlarını çekinmeden feda eden kahraman şehitlerimizin geride bıraktıkları acılı aileleri ve çocuklarına yardım yapmayı ve destek olmayı amaçlayan bu kampanyaya esnaf ve sanatkarlarımızın canı gönülden ve sevinçle iştirak edeceklerini de anlatan TESK Başkanı, “Esnaf ve sanatkarlarımızın ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü konusunda duyarlı davranacaklarına yürekten inanıyoruz. Bu inançla; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu olarak, kampanyayı yerinde buluyor ve tam destek veriyoruz” diye konuştu. .