• E-Posta
  • Yazdır

TESK: "Sözde Ermeni Soykırım Tasarısı Türkiye-ABD İlişkilerine Zarar Verir."


 ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilen Sözde Ermeni Soykırım Tasarısı’nın iç politik kaygılara ya da başka nedenlerle kurban edilerek bundan sonraki süreçte yasalaşmaması gerektiğini belirtti.

            Palandöken, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi geçmişi ve değerleri ile gerçek dışı senaryolarla oynamanın bedelinin ağır olacağını, böyle bir yola girenlerin hüsrana uğrayacağını söyledi.

            Bölgesinin en önemli ülkesi olan Türkiye’nin ve halkının kendisini rencide edenlere karşı geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek, tek ses olacaklarını herkesin bilmesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı, “Soykırım adı verdikleri böyle bir yalan ve iftirayı akıldışı bir mecraya sürüklemek isteyenler bunun sonucuna katlanacaklardır” dedi.

            ABD’deki bazı çevrelerin bir avuç ermeni oyu için mi, yoksa başka nedenlerle mi bu kötü senaryo içinde yer aldıklarını zaman ortaya çıkaracak diyen Palandöken, “Sözde Ermeni Soykırımı yalanının son zamanlarda  ülkemizde de çeşitli konferans ve girişimlerle dış destekli olarak dayatılmakta ve konunun bazı yabancı odaklar tarafından nerelere götürülmek istendiğinin herkes farkına varmalıdır” şeklinde konuştu.

            Aileleriyle birlikte 20 milyona ulaşan esnaf  teşkilatının Sözde Ermeni Soykırım Tasarısı’nı her yıl Türkiye’nin karşısına çıkaranların amacını bildiğini belirten Palandöken, “Bu konuda hükümetimizin atacağı adımlara ve alacağı her türlü karara desteğimiz tam olacaktır” dedi.