• E-Posta
  • Yazdır

PALANDÖKEN'den Bayram Uyarısı


 ANKARA -  Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada vatandaşlarımızı bayram alış verişlerinde dikkatli olmaya çağırırken, uzun yola çıkacak şoförleri de yorgun ve uykusuz çıkmamaları konusunda bilgilendirdi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan Bayramı dolayısıyla trafiğin yoğunlaşacağını belirterek, “Uzun yola çıkarken dikkat edin. Yola yorgun ve uykusuz çıkmayın” dedi.

Palandöken, geçen 2006 yılında gerçekleşen 4 günlük bayram tatilinde 69 ölümlü trafik kazasının meydana geldiğini ve 98 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, 202 vatandaşımızın da yaralandığını hatırlattı. Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Palandöken, yola yorgun çıkılmasının önemli tehlikelere yol açabileceğine dikkati çekti.

TAŞIMACILIĞIN YÜZDE 95”İ KARAYOLUYLA YAPILIYOR

Taşımacılığın yüzde 95’inin karayolu ile yapıldığını ifade eden Bendevi Palandöken, “Tüten her bacada ve kurulan her yeni yuvada taşıdığımız malzemeler var. Bu nedenle, araç kullanırken çok dikkatli olun. Yorgun ve uykusuz araç kullanmayın. Karayolları güzergahları üzerindeki dinlenme tesislerinden mutlaka yararlanın” dedi.

Son 10 yılda 100 binin üzerinde insanımızı trafik kazalarında kaybettiğimizi hatırlatan Palandöken, şunları kaydetti: “Bu sayıyı mutlaka azaltmalıyız. Irak”da devam eden savaşta bile bu kadar can kaybı yoktur. Kendi canınız kadar diğer insanların canları da size emanet edilmektedir. Takdir Allah’tan ama tedbir ve dikkat sizlerden gelecektir. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür. İyi sürücü yol verir, yol gösterir ve araç kullanırken alkol almaz. Hatalı sollama yapmaz. Kuralları ihlal etmez. Yolunuz, zihniniz ve gözleriniz açık, mübarek bayramınız kutlu ve mutlu olsun.

ALIŞVERİŞLERİNİZE DİKKAT

Halkımızın köşe başlarında bayram nedeniyle satılan gıda maddesi ve giysi gibi ürünleri alırken dikkatli olmaya da çağıran TESK Genel Başkanı, “Alışverişlerinizde mutlaka dikkat etmeniz gereken kurallar vardır. Bunların başında ise alış veriş yapılan yerin güvenirliğidir. Onun için korsan satıcılardan değil, esnaflarımızı tercih ediniz.  Çünkü halkımızın sağlığı her şeyden önde gelir” diye konuştu.