• E-Posta
  • Yazdır

Başbakan ERDOĞAN TESK Genel Başkanı PALANDÖKEN'i Kabul Etti.


 ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son yaşanan terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Devletimiz güçlüdür. Terörün üstesinden mutlaka gelecektir" dedi.

Başbakan Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen terör zirvesinin ardından Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşmenin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Palandöken, Başbakan Erdoğan'a esnaf ve sanatkarların içinde bulunduğu sorunları aktardıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın 'Esnaf ve sanatkarların sorunlarını birebir bilen biriyim' dediğini ifade eden Palandöken, başbakanın ilgili bakanlara esnaf ve sanatkarların sorunlarının kısa sürede çözülmesi için talimat verdiğini söyledi. Görüşmede son terör olaylarının da gündeme geldiğini anlatan Palandöken, "Bu olayların bizi de üzdüğünü söyledik. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın" diye konuştu.

Başbakan ile görüşmelerinin çok olumlu geçtiğini anlatan Palandöken, taksici ve kamyoncu esnafının sorunlarını ilettiklerini, SRC belgesi, koruma kabinli araçlarla ilgili başbakanın ilgili bakanlara talimat verdiğini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan ise, görüşmede son yaşanan terör olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Devletimiz güçlüdür. Terörün üstesinden mutlaka gelecektir. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Ancak bu süreçte herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum" şeklinde konuştu.

Palandöken bir gazetecinin 'Hükümet ile TESK arasındaki buzlar eridi mi?' sorusuna da, "Bu işler buzlarla olmuyor. Buzsuz çaylı" karşılığını verdi.

Başbakana esnaf ve sanatkarların sorunlarını 5 ana başlıkta aktaran TESK heyeti, hiper ve gross marketlerin rekabeti karşısında esnaf ve sanatkarların mağduriyetinin önlenmesi, sosyal güvenlikle ilgili sorunlar, mesleki eğitim ve istihdam, finansman ve vergi mevzuatından kaynaklanan sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin Erdoğan'a bir rapor sundu.